Een rollator kopen? Online heb je de beste deals

rollator kopen online

Er zijn veel hulpmiddelen te koop om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven. Een van die hulpmiddelen is de rollator. Daarmee kun je zelf lopen als dat al ietsje moeilijker gaat. Een rollator kopen kan online, hoewel het altijd fijn is om een testritje te maken bij een winkel. Als je eenmaal weet welk model bij je past, kun je deze ook ergens online kopen. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst weten wat een rollator is, hoe deze werkt en of je er inderdaad eentje nodig hebt.

rollator kopen online

Wat is een rollator?

en rollator is een hulpmiddel bij het lopen voor ouderen en mensen die vanwege een lichamelijke beperking slecht ter been zijn. De rollator biedt steun, waardoor de gebruiker minder gauw valt. Het hulpmiddel werd in de jaren 70 uitgevonden en is inmiddels door talloze mensen gebruikt om langer thuis te kunnen wonen en langer zelfstandig te zijn.

rollator kopen online

Tekenen dat je een rollator moet

Het is altijd lastig om toe te geven dat je hulp nodig hebt of dat je niet zo goed meer zelf kunt lopen. Daarom lopen veel mensen stug door ook al zouden ze zeker baat hebben bij een rollator. Hoe weet je nu dat het tijd is voor een rollator?

  • tijdens het lopen of opstaan gebruik je graag veel extra houvast
  • je bent eigenlijk niet mee zo stabiel tijdens het lopen als voorheen. Je loopt ook minder zeker dan eerst.
  • je kunt niet meer zo goed lang achtereen lopen. Het is bijvoorbeeld nodig om vaker tussendoor te gaan zitten en lange afstanden overbruggen is best spannend voor je. 
  • je hebt problemen met je evenwicht. Als je staat dan sta je minder stabiel en je hebt eigenlijk al niet meer genoeg steun aan een wandelstok.

Herken jij jezelf in een of meerdere van deze stellingen? Dan is de kans groot dat het tijd is voor een rollator.