Een rolstoel kopen kan nu ook gemakkelijk online

rolstoel kopen

Wie geregeld of altijd in een rolstoel zit wil natuurlijk wel de beste en meest betaalbare rolstoel hebben. Gelukkig is er tegenwoordig op dat gebied veel keuze. Een rolstoel kopen kan in speciale winkels maar het kan ook online. Er zijn verschillende kleuren en materialen om uit te kiezen, allemaal met eigen voordelen. Dan heb je nog de extra snufjes voor wie dat wil. Het is een uitvoerig klusje geworden maar dan heb je ook wel een rolstoel die volledig past bij je wensen. Wat wil je nog meer? 

rolstoel kopen

Vraag om hulp

Wees niet bang om hulp te vragen bij het uitzoeken van de stoel. Je hebt binnen het basispakket van je ziektekostenverzekering recht op 10 uur ergotherapie per jaar, maak daar gebruik van! Een ergotherapeut kan namelijk goede ondersteuning bieden bij het opstellen van een lijst met eisen waaraan de rolstoel in jouw specifieke situatie moet voldoen. Eventueel kun je samen met je ergotherapeut eens een rolstoel uitproberen, zodat je er echt zeker van bent dat het eisenpakket volledig is en je met de desbetreffende rolstoel goed kunt omgaan.

rolstoel kopen

Comfort staat voorop

Een rolstoel is ook gewoon een stoel. Het is dus belangrijk dat je goed zit. Zeker als je lange dagen in een rolstoel maakt, is het belangrijk dat je zo comfortabel mogelijk zit en rijdt. Belangrijke factoren die het comfort van een rolstoel bepalen, zijn de zitdiepte en -breedte. Standaard is de zitbreedte 45 cm, maar er zijn bredere en smallere zittingen mogelijk. Je moet uiteraard over voldoende zitruimte beschikken, maar te veel ruimte is ook niet goed; hierdoor heb je eerder de neiging om scheef te zitten. Dat is niet goed voor je en kan klachten gaan veroorzaken, met name na een langere periode in de stoel.