Huidverzorgingsproducten per huidtype

natuurlijke gezichtsverzorging 5

Er zijn duizenden soorten huidverzorgingsproducten en enorm veel verschillende soorten huidtypes. Veel mensen vinden het daardoor lastig hun huidtype te bepalen en daarop gebaseerde huidverzorgingsproducten. Dit moet dan ook samen gaan met bijvoorbeeld een eczeem zalf of een acné crème gaan. Het is daardoor van groot belang vooraf te kijken naar ingrediënten die je wel in je huidverzorging moet hebben en welke niet. Zo kun je bijvoorbeeld veel sneller natuurlijke gezichtsverzorging gebruiken dan de gezichtsverzorging van de lokale drogist.

Welke huidtypes heb je allemaal?

Er zijn enorm veel huidtypes. Hier zijn een aantal veelvoorkomende types: je hebt als eerst de droge huid. Hiervoor is het belangrijk dat je je huid goed voedt en je verdere uitdroging en eventueel scheuren van de huid vermijdt. Dit kun je doen door producten met bijvoorbeeld aloë vera te gebruiken. Bij een vette huid kun je ditzelfde product gebruiken. Hierbij moet je zoveel mogelijk proberen je huid te hydrateren, waardoor het weer in balans komt qua vettigheid en hydratatie. Bij een gevoelige huid is het misschien nog belangrijker om naar de ingrediënten van een product te kijken. Probeer hier zoveel mogelijk naar natuurlijke gezichtsverzorging te kijken en vermijd parfum en alcohol, mede omdat dit de huid makkelijk kan aantasten en vrij heftig is. Bij een onzuivere huid heb je bijvoorbeeld te maken met veel puistjes, mee-eters en noem maar op. Hiervoor moet je net als bij de gevoelige huid ook uitkijken dat je de huid niet verder aantast, maar juist weer in evenwicht brengt.

Voor deze ingrediënten moet je met een gevoelige huid oppassen

Er zijn enkele ingrediënten in gezichtsverzorgingsproducten die veel voorkomen, maar niet goed voor je huid zijn. Twee stoffen hiervan zijn alcohol en parfum. Alcohol kan je huid uitdrogen en irriteren. Dit komt doordat de alcohol snel op je huid verdampt. Ook kan het voorkomen dat alcohol de vetten in het oppervlakkige deel van je huid oplost. Zou fijn kunnen zijn als je een vette huid hebt zul je denken. Dat is het niet. Parfum kan ook voor irritatie en zelfs een allergische reactie zorgen. Dit effect kan ook nog eens bij veel zonlicht voor een versterkt effect zorgen. Goed uitkijken dus!