Platvoeten: een korte introductie
Als je een bepaalde aandoening aan je voeten hebt, kan dit erg vervelend zijn. Je hebt je voeten namelijk de hele dag nodig, wat het erg belangrijk maakt dat jouw voeten goed functioneren en je gemakkelijk overal naartoe kunnen brengen. Helaas zijn er diverse aandoeningen die het functioneren van de voeten kunnen beïnvloeden en een van deze aandoeningen betreft platvoeten. Meer weten over deze aandoening? Lees dan in dit artikel wat deze aandoening precies inhoudt en wat je tegen de aandoening kan doen.
Wat houdt de aandoening in?
Als je een platvoet hebt, is de voetboog van je voet helemaal doorgezakt en staan de tenen gespreid. Veel mensen denken dat er maar een soort platvoeten is, maar in feite zijn er twee soorten van deze aandoening. Zo kun je te maken hebben met een flexibele platvoet en met een stijve platvoet. Heb je een flexibele platvoet, dan zie je helemaal geen voetboog meer als je op jouw voet gaat staan. Til je je voet echter weer op, dan komt de voetboog vanzelf weer tevoorschijn. Heb je een stijve platvoet, dan is jouw voet echt helemaal plat en staat je volledige voet op de grond. Deze aandoening is, in tegenstelling tot de flexibele variant van de aandoening, aangeboren en komt niet zo vaak voor.
Wat is de behandeling?
De behandeling van de aandoening is afhankelijk van de soort aandoening die je hebt. Heb je een flexibele platvoet, dan kan dit eenvoudig verholpen worden door middel van speciale inlegzooltjes van Footlogics. Heb je te maken met een stijve platvoet, dan kan dit tevens verholpen worden met steunzolen. Wel wordt in dit geval ook een behandeling door een professional aangeraden, omdat deze aandoening simpelweg wat complexer is dan de flexibele variant van de aandoening aan de voet.