Waar moet je op letten bij het aanschaffen van Opti free Puremoist?

Opti free Puremoist is een populair lenzenvloeistof merk dat voornamelijk wordt gebruikt voor het reinigen, spoelen en bewaren van lenzen. Dit product is een all-in-one oplossing die voornamelijk gemak biedt voor mensen die lenzen dragen. Als je besluit om Opti free Puremoist aan te gaan schaffen, is het van belang dat je de lenzen schoon houdt zodat deze comfortabel en veilig blijven. We zullen je hieronder meer over vertellen.

Opti free Puremoist is geschikt voor jouw lenzen

Voordat je besluit de Opti free Puremoist te gebruiken, is het van belang om na te gaan of deze vloeistof geschikt is voor jouw type contactlenzen. De Opti Free Puremoist is over het algemeen geschikt voor zachte contactlenzen, waaronder silicone hydrogel-lenzen. Let op, het is altijd aan te raden om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen als je dit product wilt gaan gebruiken. Weet je het niet zeker? Raadpleeg dan jouw opticien en vraag of je deze vloeistof voor jouw specifieke lenzen kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat je een goede keuze zult maken waarbij je lenzen zo goed en lang mogelijk meegaan.

Reinigen met Opti free Puremoist is van belang

Het reinigen en desinfecteren van contactlenzen is van groot belang om infecties en irritaties in de ogen te voorkomen. Hierbij is het aan te raden om de instructies omtrent het reinigen goed op te volgen die in de bijsluiter staan van de Opti free Puremoist. In deze bijsluiter staat vaak omschreven hoe je zorgvuldig kunt spoelen om eventuele vuiltjes te verwijderen. Let op, het is ook goed om je lenzen de aanbevolen inwerktijd te geven. Hierdoor weet je zeker dat de lenzen een goede behandeling ondergaan waardoor jij de lenzen altijd goed schoonmaakt. Je wilt immers voorkomen dat je lenzen in doet die vuil zijn. 

Veiligheid zijn van belang

Als je de Opti free Puremoist gaat gebruiken is het belangrijk om de juiste hygiëne te gaan volgen. Als je met jouw lenzen aan de slag gaat, is het aan te raden om grondig je handen te wassen voordat je de lenzen gaat gebruiken. Probeer hier ook het contact te vermijden tussen de flesopening en andere oppervlakken om mogelijke verontreiniging te voorkomen. Let op, na gebruik is het ook goed om de fles stevig af te dichten en op een schone en droge plaats te verbergen. Het is daarbij niet de bedoeling om deze op een plek neer te zetten waar de zon erop schijnt.

Gebruiksduur is van belang

Net als bij andere vloeistoffen van Lens2Day heeft de Opti free Puremoist een specifieke gebruiksduur. Over het algemeen staat de houdbaarheidsdatum op de verpakking vermeld. Houd je altijd aan deze datum en gebruik ze niet als ze zijn verlopen. Daarbij is het van belang om na de vervangingsrichtlijnen deze te volgen. Je kunt beter voor de veilige optie kiezen, dan lezen die over datum in je ogen te stoppen. Je hebt immers maar een paar ogen en daar dien je zorgvuldig mee om te gaan.