Wat is bedrijfskrediet

wat is bedrijfskrediet

Dit artikel gaat in op de vraag wat is bedrijfskrediet. Door de verschillen met een bedrijfslening te laten zien, wordt zo duidelijk wat een bedrijfskrediet inhoudt. En we gaan in op waarvoor het is bedoeld.

wat is bedrijfskrediet

Verschillen met bedrijfslening

Een bedrijfskrediet is een flexibele leningsvorm. We gaan in op wat een bedrijfslening is en vervolgens laten we zien op welke punten een bedrijfskrediet anders is. Bij een bedrijfslening gaat het om een vast leenbedrag, tegen een vaste rente en met een afgesproken duur. Dat is een goede financieringsvorm als je het leenbedrag in een keer nodig hebt. Soms is extra aflossen mogelijk, maar dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Zolang je niet extra aflost, weet je precies wat je aan de lening kwijt bent. Bij een bedrijfskrediet gaat het niet om een vast maar een maximum bedrag. De rente kan variëren. Zeker over een langere periode zal dat gebeuren. Normaal gesproken geldt er geen vaste periode. Je kunt bedragen opnemen tot een maximum totaal. Als je aflost, dan kan je dat later weer opnemen. Je betaalt rente over het bedrag dat je opneemt. Zolang je dus geen geld opneemt, betaal die niet. Er kunnen wel servicekosten in rekening worden gebracht. Het grote voordeel van een bedrijfskrediet is de flexibiliteit, maar een nadeel is dat je vooraf niet weet wat de totale kosten zullen zijn.

Wanneer een bedrijfskrediet

Zoals is genoemd in de vorige paragraaf is het grote voordeel van een bedrijfskrediet de flexibiliteit. Je kiest voor deze financieringsvorm als je die flexibiliteit daadwerkelijk nodig hebt. Die is handig, als je met een zekere regelmaat wat extra geld nodig hebt, dat je later weer kunt aflossen. Als je onderneming bijvoorbeeld seizoensgevoelig is, dan wil je wellicht in een rustige periode een voorraad opbouwen, die je in de drukke periode verkoopt. Dan kan je profiteren van de vraag in die drukke periode. Als je geen voorraad kunt opbouwen, dan kan je in de drukke periode niet aan de vraag voldoen. Omgekeerd wil je in de rustige periode geen ongebruikte capaciteit hebben.