heupprotheseEen versleten heup? Blijf er niet mee zitten en ga voor een heupprothese

Helios Klinieken

De heup behoort zonder twijfel tot de lichaamsdelen die het in een mensenleven het zwaarst te verduren krijgen. Geen wonder dat bij veel mensen, met name mensen die al een aardige hoge leeftijd bereikt hebben, de heup versleten is. Voor hen is er gelukkig een heel redelijke oplossing voorhanden, namelijk in de vorm van een heupprothese. Deze prothese kan via een chirurgische ingreep in de plaats van de oorspronkelijke heup worden geplaatst. Dit is een vrij ingrijpende maatregel, maar als je eenmaal weer hersteld bent heb je er veel baat bij.

Bij welke klachten kan een heupprothese nodig zijn?

Een heupprothese is zoals gezegd interessant voor mensen met een versleten heup. Je merkt dat je heup versleten is wanneer je zodanig heuppijn ervaart dat je al bij simpele dagelijkse activiteiten wordt belemmerd. Deze pijn kan zelfs aanhouden terwijl je aan het rusten bent. Als ook fysiotherapie of pijnremmers niet werken, dan kan een arts aanbevelen voor een heupprothese te kiezen.

Helios Klinieken

Voordelen heupprothese

Als je eenmaal een heupprothese hebt en je bent weer hersteld van de ingreep, dan zul je merken dat je opeens weer pijnvrij kunt lopen, fietsen en bukken. Nu is het op zich al prachtig als je dit weer pijnloos kunt doen, maar de gevolgen hiervan zijn misschien nog wel mooier. Je bent hierdoor immers weer minder afhankelijk van andere mensen. Bovendien heb je meer mogelijkheden om je sociale leven weer van nieuw elan te voorzien.